Σεμινάριο: "Συντήρηση Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Πιστοποίηση Κλινικών Μηχανικών

E-mail Print PDF

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Κλινικής Μηχανικής διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο «Συντήρηση Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Πιστοποίηση Κλινικών Μηχανικών» στο Αμφιθέατρο πληροφορικής στο ΤΕΙ Αθήνας την Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 στις 17:00, Το Αμφιθέατρο βρίσκεται στο ισόγειο στο κτίριο 13. (Πως θα έρθετε -  Χάρτης)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους εργάζονται στο χώρο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και θα επιθυμούσαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Επίσης δυνατότητα παρακολούθησης θα έχουν και φοιτητές που τους ενδιαφέρει η μελλοντική απασχόλησή τους στο χώρο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα θα είναι το ακόλουθο:

· 17:00 - 17:30 Εγγραφές

· 17:30 - 17:45 Χαιρετισμός από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Κλινικής Μηχανικής.

· 17:45 - 18:00 Παρουσίαση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: Προηγμένα Συστήματα και Μέθοδοι στη Βιοϊατρική Τεχνολογία.

· 18:00 - 18:15 Παρουσίαση του διεθνές Συνεδρίου με τίτλο "Conference on Bio-Medical Instrumentation and related Engineering and Physical Sciences, BIOMEP 2017"

· 18:15 - 18:40 Εργασιακά δικαιώματα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (επιδόματα, μισθοί...)

· 18:40 - 19:40 Σεμινάριο Συντήρησης Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Πιστοποίηση Κλινικών Μηχανικών

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων εγγραφής είναι μέχρι την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 και θα γίνεται ηλεκτρονικά αποστέλλοντας την φορμα εγγραφής στο e-mail stanagnos@gmail.com. Αφού ολοκληρωθούν οι εγγραφές, θα επιβεβαιώσουμε τη συμμετοχή σας με e-mail όπου και θα σας ενημερώσουμε για το αν έχετε επιλεγεί να παρακολουθήσετε το σεμινάριο. Προσοχή αποδεκτοί θα γίνουν μόνο όσοι απαντήσουν θετικά στο e-mail που θα τους αποσταλεί.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Σημειώνεται ότι θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο.

Εγγραφή για το δωρεάν σεμινάριο μπορείτε να κάνετε εδώ . Στέλνοντας την φόρμα που θα συμπληρώσετε στο παρακάτω e-mail.

Περισσότερες Πληροφορίες
e-mail: stanagnos@gmail.com.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Ιστότοπος: http://medisp.bme.teiath.gr/pasmtio/


Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Σταύρος Αναγνωστόπουλος

 

Last Updated on Thursday, 25 May 2017 11:25
 

Νέος ΑΣΕΠ 5Κ/2017

E-mail Print PDF

Συνάδελφοι,

Εκδόθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ υπ αριθμόν 5Κ/2017 για προσλήψεις με σειρά προτεραιότητας διακοσίων πενήντα επτά (257) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Δημόσια Υγεία.

Περιέχει και θέσεις της ειδικότητάς μας με κωδικό 523 και 532.

Για περισσότερα δείτε εδω

Εκδόθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ υπ αριθμόν 5Κ/2017 για προσλήψεις με σειρά προτεραιότητας διακοσίων πενήντα επτά (257) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων)

Read more at: http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/theseis-ergasias/155712/asep-nea-prokiryksi-5k-2017-gia-257-monimes-proslipseis
Copyright © dikaiologitika news
Εκδόθηκε η προκήρυξη του ΑΣΕΠ υπ αριθμόν 5Κ/2017 για προσλήψεις με σειρά προτεραιότητας διακοσίων πενήντα επτά (257) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων)

Read more at: http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/theseis-ergasias/155712/asep-nea-prokiryksi-5k-2017-gia-257-monimes-proslipseis
Copyright © dikaiologitika news
 

Κάλεσμα για 1η Μάη

E-mail Print PDF

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για 1 Μάη

Εργαζόμενοι , άνεργοι, σπουδαστές του κλάδου,

H 1η Μάη είναι μέρα απεργίας της εργατικής τάξης, των εργαζομένων.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Οι πρωτοπόροι άνθρωποι της τάξης μας από το Σικάγο του 1886, της Θεσσαλονίκης του 1936, οι 200 εκτελεσθέντες αγωνιστές από τους φασίστες Γερμανούς την 1ηΜάη του 1944 στην Καισαριανή, οι χιλιάδες αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα δικαιώματα αυτής της τάξης, ενάντια στη βαρβαρότητα αυτού του συστήματος που ζούμε. Εδώ και 131 χρόνια καμιά χώρα καπιταλιστική δεν μπόρεσε να καταπολεμήσει την ανεργία, τη φτώχια, τους πολέμους, την μετανάστευση, την προσφυγιά. Γι’αυτό και εμείς οι εργάτες, οι πραγματικοί παραγωγοί όλου του πλούτου αυτής της κοινωνίας όσο υπάρχει η τάξη που μας εκμεταλλεύεται θα είμαστε μπροστά στη διεκδίκηση των σημερινών μας σύγχρονων αναγκών και του αγώνα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από κάθε μορφή εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες τους, είμαστε η φυσική τους συνέχεια. Συγκεντρώνουμε δυνάμεις, καθορίζουμε στόχους με ανάπτυξη της ταξικής πάλης, ενάντια στην πολιτική των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και των εκπροσώπων του, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Σε μια παρατεταμένη καπιταλιστική κρίση που βλέπουμε τους κολοσσούς του κλάδου να αυξάνουν τα κέρδη τους, να συγχωνεύονται άλλοι σε μεγαλύτερους ομίλους και μικρότερες εταιρείες να καταστρέφονται, οι εργαζόμενοι όταν κάνουμε ταμείο πάντα βγαίνουμε μείον. Ματώνουμε στη δουλειά για τα κέρδη τους και αυτοί ταυτόχρονα προσπαθούν να μας πείσουν ποιά καπιταλιστική χώρα πρέπει να διαλέξει η χώρα για σύμμαχο με βάση τα δικά τους συμφέροντα. Δηλαδή με βάση το που έχουν επενδύσει και που στοχεύουν.

Παρακολουθούμε την όξυνση αυτών των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και συγκρούσεων που εν τέλει οδηγούν του λαούς σε σφαγή, με τον κίνδυνο κιόλας ενός γενικευμένου πολέμου. Τα επιτελεία όλων των μεγάλων οικονομικών-στρατιωτικών κρατών επιβεβαιώνουν μια τέτοια ανησυχία, και το αποδεικνύουν με τις προετοιμασίες τους και σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Έχει αποδειχτεί ιστορικά ότι οι καπιταλιστές για το κέρδος και τους ανταγωνισμούς τους, θυσιάζουν ολόκληρους λαούς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για την ενεργό συμμετοχή στους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του ΔΝΤ, για τον έλεγχο γεωστρατηγικών περιοχών.

Δε θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη. Δε θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου είναι χωρίς ημερομηνία λήξης, διαρκώς θα επιτίθενται σε βάρος των δικαιωμάτων μας αυξάνοντας την εκμετάλλευση τους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του.

Σε αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με Ε.Ε, ΔΝΤ, προσθέτουν σε βάρος μας και όλων των εργαζομένων, νέα δυσβάσταχτα μέτρα 3,6 δις ευρώ.

Τα νέα αντεργατικά μέτρα περιλαμβάνουν:

α) Στα Εργασιακά την παραπέρα υπονόμευση των ΣΣΕ, το χτύπημα των κλαδικών μισθών και τη νέα μείωση του κατώτερου μισθού.

β) Στο Ασφαλιστικό με νέα μείωση συντάξεων και παροχών, με αύξηση των βαρών του ασφαλιστικού συστήματος στις πλάτες των εργαζομένων, μείωση των εργοδοτικών εισφορών, διατήρηση του περιβόητου κόφτη και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς μετά το 2018.

γ) Στο Φορολογικό τη μείωση του αφορολόγητου και την αύξηση των έμμεσων φόρων ενώ στις επιχειρήσεις μειώνεται ο φόρος από 29% σε 26%.

δ) Στο στόχαστρο παραμένει η διαμόρφωση ενός νέου και πιο αντιδραστικού συνδικαλιστικού νόμου που θα βάζει πρόσθετα εμπόδια στην οργάνωση και στην ανάπτυξη των εργατικών αγώνων.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή! Όλοι στον αγώνα!

Με αγωνιστική αισιοδοξία, συνεχίζουμε στο δρόμο της ταξικής πάλης, να γίνει πράξη η ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης, να σπάσουμε τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για μια κοινωνία που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Απαιτούμε:

Ø Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

Ø Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Ø Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Ø Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Ø Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας τις σύγχρονες ανάγκες μας!

· Κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων.

· Επαναφορά των ΣΣΕ και αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές με κριτήριο την κάλυψη των απωλειών και τις σύγχρονες ανάγκες ζωής.

· Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα.

· Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια την ανεργία την δουλειά χωρίς δικαιώματα.

· Να πληρώσουν οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες με αύξηση της φορολογίας τους στο 45%.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Μαζί με τους εργαζόμενους από σωματεία και επιτροπές αγώνα του κλάδου της Υγείας

Δευτέρα 1η Μάη στις 09:30 το πρωί, στη στάση μετρό «Ευαγγελισμός».

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10:00

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΑΘΗΝΑ 25 Απρίλη 2017

 

ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ

E-mail Print PDF

ΚΑΛΕΣΜΑ για την Γενική Απεργία στις 17 Μάη

Εργαζόμενοι , άνεργοι, σπουδαστές του κλάδου,

Στα μέσα του Μάη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση το 4ο μνημόνιο με μια σειρά μέτρα που αγγίζουν όλους τους εργαζόμενους. Οι κύριοι άξονες των νέων μέτρων που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή υλοποιώντας την αντιλαϊκή συμφωνία με Ε.Ε. και ΔΝΤ περιλαμβάνουν:

· ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ : Από 1/1/2019 θα περικοπεί η προσωπική διαφορά και η μείωση στις συντάξεις θα φτάσει έως και 18%.

· ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ : Από 1/1/2020 μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.861 ευρώ από 8.636 που είναι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι η φορολογία θα ξεκινά από εισοδήματα 406 ευρώ το μήνα. Η επιβάρυνση θα κλιμακώνεται για όλα τα εισοδήματα. Για παράδειγμα, στην περίπτωση ετήσιου εισοδήματος στα 10.000 ευρώ, ο φόρος από 250 ευρώ που είναι σήμερα εκτοξεύεται στα 900 ευρώ, με την επιβάρυνση να φτάνει στα 650 ευρώ, στο ύψος δηλαδή ενός μισθού..

· ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ : Διατήρηση όλων των νομοθετικών προβλέψεων των μνημονίων, όπως κατώτερος μισθός 586 μεικτά, ενίσχυση ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων.. Επιπλέον διευκολύνεται η μαζική απόλυση εργαζομένων (ομαδικές απολύσεις) με την κατάργηση της υποχρεωτικής Υπουργικής Απόφασης για την έγκριση τους.

· ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ : Πώληση 40% των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και του 17% της εταιρείας. Ανοίγει ο δρόμος για εκποίηση και υδροηλεκτρικών μονάδων σε επόμενη φάση.

Τι μας λέει η Κυβέρνηση:

· Ιισχυρίζεται ότι όταν - μέσω των νέων μέτρων - επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, τότε θα υπάρξουν αντίμετρα. Ότι αν έρθει η ανάπτυξη θα τελειώσουν τα μνημόνια.

Τι σημαίνουν τα αντίμετρα. Όσο περίσσευμα θα δημιουργείται από τα πλεονάσματα, από την τεράστια δηλαδή θυσία του λαού, θα τροφοδοτεί απευθείας τους επιχειρηματικούς ομίλους με τη μορφή φοροαπαλλαγών, ελάφρυνσης των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, ενίσχυσης των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, της πάμφθηνης δηλαδή εργασίας.

Θυσία από το λαό, κερδοφορία για τους ομίλους. Αυτή είναι η συνταγή της ανάπτυξης.

Ξεκάθαρο είναι σήμερα, ότι μέτρα και αντίμετρα, σχεδιάζονται και υλοποιούνται για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του κεφαλαίου. Το τροπάρι ότι όταν έρθει η ανάπτυξη θα βγούμε από τα μνημόνια το ακούμε από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν και το αποτέλεσμα το ίδιο. Ο στόχος τους είναι να μας βάλουν να καθίσουμε στα αυγά μας και να περιμένουμε μπας και ξημερώσει άσπρη μέρα χωρίς να αγωνιζόμαστε.

· Βγαίνει ξεδιάντροπα στα ΜΜΕ και υποστηρίζει πως ο λαός συναινεί με τα μέτρα και γι’αυτό δεν αντιδράει, δε βγαίνει στους δρόμους.

Καταρχάς υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική τους και οργανώνουν την πάλη τους. Μπορεί να μην είναι όσοι απαιτούν οι καιροί, αλλά ο λόγος σίγουρα που δε βγαίνει κάποιος στο δρόμο ή δεν απεργεί δεν είναι ότι συμφωνεί που τον πετσοκόβουν, αλλά ότι φοβάται μη χάσει τη δουλειά του, έχει πιστέψει λαθεμένα ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα και άλλες αυταπάτες που μας καλλιεργούν από τότε που γεννιόμαστε.

Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, έχουμε την εμπειρία και καταλαβαίνουμε τι ακριβώς σημαίνει ανάπτυξη που βασίζεται στις ανάγκες της κερδοφορίας. Η αύξηση του όγκου εργασίας των τελευταίων χρόνων ανά εργαζόμενο με ταυτόχρονη μείωση προσωπικού, που οφείλεται στην μείωση του εργατικού κόστους των επιχειρήσεων, οι επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ από τους ομίλους της Ιδιωτικής Υγείας που αυξήσανε τον κύκλο εργασιών τους, συνοδεύονται από απολύσεις, από περικοπή μισθών και δικαιωμάτων, από εξαντλητική δουλειά, από έλλειψη προσωπικού, από πάμφθηνη εργασία.

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται σημαίνει εργαζόμενοι στοιχισμένοι κάτω από την σημαία των επιχειρήσεων που δουλεύουμε για να έχουν κερδοφορία, ισχυρή ανταγωνιστική θέση ή οποία θα βασιστεί στα συντρίμμια των δικών μας δικαιωμάτων.

Συναδελφοι,

Αναποτελεσματικοί δεν είναι οι αγώνες. Αναποτελεσματική είναι η προσδοκία ότι η αυξημένη κερδοφορία των επιχειρήσεων θα φέρει ευημερία των εργαζομένων. Αναποτελεσματική είναι η αναμονή να περάσει η κρίση, να έρθει η ανάπτυξη και να λυθούν αυτόματα τα προβλήματα μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να δείξουμε την πραγματική δύναμη μας. Να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας, να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή επίθεση. Μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των αναγκών μας, για να απαιτήσουμε την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης.

Το σωματείο μας μετέχει, στην πανελλαδική απεργία της 17ης Μάη. Είμαστε σε ετοιμότητα για απεργία νωρίτερα, εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να αιφνιδιάσει και να φέρει για ψήφιση το πακέτο μέτρων σε νεώτερη ημερομηνία.

Για την οργάνωση και επιτυχία της απεργίας, καλούμε τους συναδέλφους σε

Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 15 Μάη στις 6.30 μ.μ.

στα γραφεία της ΣΕΕΑΝ (Χαλκοκονδύλη 37)

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 17 ΜΑΗ στις 10.00 στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΑΘΗΝΑ 9 Μάη 2017

 

Last Updated on Wednesday, 10 May 2017 20:39
 

Εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου

E-mail Print PDF

Συνάδελφισες, Συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε πως από τις εκλογές στις 8/4/2017 εξελέγη το παρακάτω νέο Διοικητικό Συμβούλιο και μετά από συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. ψηφίστηκαν ομόφωνα τα αξιώματα των μελών του:

Ρίγγας Σπύρος - Πρόεδρος

Μόρου Στέλλα - Αντιπρόεδρος

Γαρδικλής Μιχάλης - Γενικός Γραμματέας

Παρασκευάς Βασίλης - Οργανωτικός Γραμματέας

Κολοβός Γιώργος - Ταμίας

Μιχαήλ Χρήστος - Μέλος Δ.Σ.

Καρπέτας Κωνσταντίνος - Μέλος Δ.Σ.

 

Το Δ.Σ.

27/4/2017

Last Updated on Thursday, 27 April 2017 19:57
 


Page 5 of 13