• Email Us : m.gardiklis@gmail.com

Διακύρηξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης για τις εκλογές του Συλλόγου 2019

Διακύρηξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης για τις εκλογές του Συλλόγου 2019

Για τις αρχαιρεσίες εκλογής νέου Δ.Σ του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Αντιπρόσωπων στο Ε.Κ.Α.

Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε:

• Για σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του κλάδου στα επίπεδα του 2009 που ήταν η τελευταία, με κατώτατο μισθό 751€ καθαρά, 5μερη 8ωρη εργασία, Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα σε τομείς του κλάδου που υπάρχει ανάγκη, αξιοπρεπής πληρωμή των εκτός έδρας. Κατάργηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου.

• Για προσλήψεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα

• Την κατάργηση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος (νόμος Κατρούγκαλου).

• Ενάντια στο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία.

• Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές, που ξεκληρίζουν χώρες και λαούς, δημιουργούν καραβάνια προσφύγων, σπέρνουν το δηλητήριο της διχόνοιας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

• Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.

• Το σύστημα Υγείας – Πρόνοιας να εξειδικεύεται στη νεολαία, στις γυναίκες, στους ηλικιωμένους, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στις ιδιαίτερες ανάγκες νησιωτικών και ορεινών περιοχών, ιδιαίτερα με την ανάπτυξη των Κέντρων Υγείας με κριτήρια πληθυσμιακά, γεωγραφικά, επιδημιολογικά.

• Κατάργηση κάθε κερδοσκοπικής δράσης στην Υγεία – Πρόνοια.

• Το βιβλιάριο Υγείας να εκδίδεται για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, ανεργία, ύψος μισθού, εθνικότητα, θα έχει χαρακτήρα μόνο «υγειονομικής ταυτότητας», χωρίς καμιά πληρωμή ή συμμετοχή στις υγειονομικές, φαρμακευτικές και προνοιακές παροχές.

• Ουσιαστικά και ολοκληρωμένα μέτρα και προληπτικές παρεμβάσεις για τη δημόσια υγεία. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους τόπους εργασίας, με αντίστοιχες υποδομές. Ασφάλιση του επαγγελματικού κινδύνου με επάρκεια μέτρων στο πλαίσιο του αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.


Συνάδελφε/ισσα,

Απευθυνόμαστε σε εσένα που εργάζεσαι ως μηχανικός στο κλάδο, στις πωλήσεις, στις υπηρεσίες γραμματείας ή άλλο πόστο, που είσαι άνεργος και περιμένεις στην ουρά με πόσους άλλους συναδέλφους.
Από τις προηγούμενες εκλογές του Συλλόγου μας, το 2017, μέχρι τώρα έχουν συμβεί πολλά γεγονότα σε πολιτικό επίπεδο που σημάδεψαν την επιδείνωση των όρων ζωής των περισσοτέρων μας και αντίθετα βελτίωσαν με νόμους τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηροποιούνται στο χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου.

Νομίζουμε πως χρειάζεται να σε προβληματίσει γιατί η ανάπτυξη που λέγανε πως θα έρθει δεν βελτίωσε καθόλου το μισθό σου, δεν μείωσε τα εξαντλητικά ωράρια, τη μισοδουλειά από την άλλη τη στιγμή που βλέπουμε πως υπάρχει άνοδος των τζίρων στις επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού ενδιαφέροντος.

Θα επαναλάβουμε ότι χρειάζεται να σκεφτείς την απόσταση που έχουν όλα αυτά που μας έταζαν, από τις σχολές ακόμα, για επαγγελματική αποκατάσταση και υψηλούς μισθούς από την πραγματικότητα. Στην ουσία αποδείχτηκαν αυταπάτες για να σκύψεις το κεφάλι, να παραιτηθείς από τις σύγχρονες ανάγκες σου.
Για να σε κάνουν να πιστέψεις πως αν είσαι καλός εργαζόμενος, με πολλές γνώσεις και εμπειρία δε χάνεσαι, ενώ ζεις και βλέπεις ταυτόχρονα στο κλάδο μας τα υψηλά κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να αυξάνονται, πιο μικρές επιχειρήσεις να συρρικνώνονται ή να εξαγοράζονται από τους ομίλουςμητρικές και άλλες να κλείνουν και ταυτόχρονα σε αυτή την ανάπτυξη εμείς σαν εργαζόμενοι να μη βλέπουμε καμία βελτίωση αντιθέτως να δουλεύουμε περισσότερες ώρες, με μικρότερους μισθούς, με επιπτώσεις στην υγεία μας, να μας έχει χτυπήσει η ανεργία. Οι συνθήκες μόνιμης και σταθερής εργασίας, με μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, εξανεμίζονται και για τους παλαιότερους και για τους νέους συναδέλφους στον κλάδο.

Σκέψου OUT OF THE BOX

Εκτός από το τι συμβαίνει στον κλάδο μας, η ίδια μας η ζωή συνεχώς επιδεινώνεται. Ο κλάδος της υγείας συρρικνώνεται και από κοινωνικη παροχη γίνεται εμπόρευμα. Ασφάλιση, παροχές και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνονται προνόμιο των λίγων και πανάκριβο αγαθό που καλούμαστε ,εμεις οι εργαζομενοι, να πληρώνουμε. Οι μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις ,η φοροληστεία, οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, η υποχρηματοδότηση και οι ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία, στην πρόνοια, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων δεν είναι έργο ούτε ανίκανων, ούτε παρανοϊκών. Υπηρετούν με συνέπεια μια αναγκαιότητα: τη στήριξη της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγαλεμπόρων, των εφοπλιστών, των μονοπωλιακών ομίλων.

Αξιολόγηση, μεταρρυθμίσεις, μνημόνια για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και δικαιώματα των εργαζομένων είναι σε αμείλικτο πόλεμο.

Οι προσπάθειες για να γίνει το σωματείο απάντηση σε όσα αρνητικά βιώνουμε δεν πρέπει να σταματήσουν. Έχοντας επίγνωση της κατάστασης και των δυσκολιών, να παλέψουμε και με την δική μας συμβολή να το δυναμώσουμε.

Εμείς οι ταξικές δυνάμεις στο κλάδο μαζί με το ΠΑΜΕ, λέμε ότι η αναγκαιότητα για τα κέρδη του κεφαλαίου είναι καταστροφή για τους εργαζόμενους. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για την κατάσταση στο εργατικό κίνημα και στο εργατικο κεντρο αθηνας που ακολουθουν τη γραμμη του εργοδοτικου κυβερνητικου συνδικαλισμου.

Σε καλούμε να πας κόντρα στην παθητικότητα, στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Αν το αποφασίσουμε, μαζί με τους υπολοιπους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μπορούμε να τους σταματήσουμε υπηρετώντας τα δικά μας ταξικά συμφέροντα, τα δικαιώματά μας, για τις ανάγκες των οικογενειών μας, των παιδιών μας!

Χωρίς αναστολές να συμμετέχουμε σε κάθε μικρό η μεγάλο αγώνα. Σε καλούμε να δυναμώσεις το σωματείο και με τη δική σου συμμέτοχη, να δυναμώσεις την πάλη για όλα τα ζητήματα, μικρά ή μεγάλα που προκύπτουν, με οργανωμένη αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ – ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ – ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

Συνάδελφοι, η πείρα και των τελευταίων χρόνων απέδειξε ότι όσο οι εργαζόμενοι περιμένουν λύσεις από την εναλλαγή των κυβερνήσεων ή αναζητούν ατομικές λύσεις, είναι μακριά από τα συνδικάτα, η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Η απαξίωση της συλλογικής οργάνωσης, της αλληλεγγύης και η ηττοπάθεια απέναντι σε αυτήν την κατάσταση είναι εχθροί των εργατών. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε ανθρώπινα σαν εργαζόμενοι ή σαν συνταξιούχοι με μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις τέτοιες, που να ικανοποιούν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Αυτό σημαίνει συμμετοχή στους αγώνες, μαζική συμμετοχή στις εκλογές του σωματείου μας, στήριξη των ταξικών δυνάμεων για ένα σωματείο μαζικό, δυνατό, μαχητικό.

«Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες» και όχι τα κέρδη των λίγων.

Σε καλούμε να συμβάλεις στη συσπείρωση των αγωνιστικών δυνάμεων του κλάδου μας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται κατ’ εντολή των μονοπωλίων. Να παλέψουμε μαζί για την ανάκτηση των απωλειών μας τα χρόνια της κρίσης. Να βάλουμε τις βάσεις και να ανοίξουμε το δρόμο για μία ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 (9πμ – 4μμ) του ΑΠΡΙΛΗ στο ΕΚΑ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Newsletter

Διεύθυνση Email:

Θα μας Βρείτε:

Χαλκοκονδύλη 37 – 2ος όροφος, κάθε Πέμπτη από τις 6-9 το απόγευμα

Όργιο νοθείας – 37ο Συνέδριο ΓΣΣΕ